O nás

Novojičínská Lékárna AGEL pomáhá zákaznicím vracet sebevědomí

16.3.2022

Operace prsu je pro každou ženu velmi citlivou záležitostí. Kromě strachu z nemoci ženy trápí i změna vzhledu vlastního těla. Lékárna AGEL v Novém Jičíně nabízí onkologickým pacientkám citlivou konzultaci a prodej prsních náhrad i dalšího doplňkového sortimentu.

Lékárny AGEL poskytují své farmaceutické služby především ve zdravotnických zařízeních Skupiny AGEL. Kromě výdeje léků na lékařský předpis vyškolení farmaceuti nabízí také volně prodejný sortiment léčiv, doplňků stravy, zdravotnických prostředků i vybrané produkty zdravé výživy či kosmetiky. V novojičínské lékárně mohou navíc pacientky onkologické ambulance Polikliniky AGEL po operaci prsu využít konzultace se zkušenými farmaceutickými asistentkami, které pravidelně pomáhají vybrat vhodnou epitézu (náhradu) i kvalitní spodní prádlo. „Navštěvují nás pacientky z místní polikliniky, ale také z jiných zdravotnických  zařízení. Výběr takové pomůcky je citlivou záležitostí, proto máme vyhrazenu samostatnou místnost, kde za zavřenými dveřmi s pacientkou vše probereme, v klidu zboží ukážeme a není problém vyzkoušet jak různé velikosti a tvary náhrady, tak spodní prádlo,“ říká lékárnice PharmDr. Iveta Matoušová.

PharmDr. Matoušová v Lékárně AGEL Nový Jičín

PharmDr. Iveta Matoušová v Lékárně AGEL Nový Jičín

Lehké silikonové prsní náhrady mohou po zhojení operační rány pacientkám navrátit symetrii křivek poprsí.  Pro mnohé se jedná jen o dočasné řešení na přibližně 6-12 měsíců, než podstoupí plastickou rekonstrukci prsu, některé pacientky však náhradu používají již trvale. „Nabídka silikonových epitéz je velmi rozsáhlá, vybrat lze základní, hrazené plně pojišťovnou, tak i luxusní epitézy s doplatkem. V případě dlouhodobého využívání náhrad mají pacientky každé dva roky nárok na novou náhradu, kterou jim předepíše jejich lékař,“ doplňuje lékárnice.

Nošení prsní epitézy však není jen vizuální kompenzací ztraceného prsu, ale také zajištění rovnováhy a správného držení těla, což zamezí problémům s bolestmi zad, krční páteře, ramenních a šíjových svalů. Epitéza nahrazuje chybějící hmotnost na operované straně hrudníku a obě strany páteře jsou tak rovnoměrně zatíženy. „Epitézy, které nabízíme, jsou vyrobeny z ultra měkkého silikonu a hebké fólie. Hmotnost neodlehčených epitéz ze standardního silikonu odpovídá asi z 80 % až 90 % hmotnosti prsu, který zůstal zachován, odlehčené jsou až o třetinu lehčí, což ocení především ženy s nadměrnou velikostí vlastního prsu,“ popisuje možnosti farmaceutka.

V diskrétní kabince lékárnice vybere nejen vhodnou náhradu, ale také spodní prádlo, případně plavky. „Aby byl efekt náhrady dokonalý, musí držet na svém místě. K tomu je potřeba kvalitní spodní prádlo, ve kterém epitéza dobře drží a neposouvá se. Pokud je vše v pořádku, pak okolí nemusí rozpoznat absolvování operace a není nutné se ani obávat vyjít na bazén v plavkách. V kabince máme mnoho vzorků a velikostí, ale není problém potřebný vzor objednat.“

Zákaznice mohou zakoupit také volnočasové prádlo, doplňky pro údržbu prsních náhrada pokrývky hlavy, které jsou funkční a podporují nejvyšší komfort. „Smyslem naší činnosti je pomáhat ženám vést po operaci prsu plnohodnotný život a v atmosféře důvěry a porozumění jim vrátit sebevědomí,“ uzavírá Iveta Matoušová.

Více informací o Lékárně AGEL Nový Jičín ZDE