O nás

Podpořili jsme projekt Já a můj parkinson

4.5.2021

Marek Bilko je velký bojovník. Svou nemoc dle vlastních slov bere jako příležitost k tomu, aby pomohl stejně nemocným mladým lidem překonávat těžkou diagnózu. Takovýto přístup si zaslouží obdiv a pomoc.

Marku Bilkovi bylo pouhých 36 let, když mu byla diagnostikována Parkinsonova nemoc. Tato nevyléčitelná choroba postihuje v České republice 20–30 tisíc lidí. Zhruba u 15 % pacientů se ale nemoc může objevit už před čtyřicítkou a ve výjimečných případech ještě dříve. Toto zjištění je obzvláště mladými lidmi velmi těžko snášeno a Marek je příkladem toho, že není nutné vzdávat aktivní život. Chce svým vlastním příběhem motivovat všechny se stejnou diagnózou, aby se nebáli světa a přes všechny handicapy, které nemoc přináší, se radovali i z maličkostí.

NADACE AGEL se rozhodla podpořit Marka Bilka veškerou možnou pomocí. Lékárna AGEL se také připojila k tomuto projektu a darovala Markovi Bilkovi prostřednictvím NADACE AGEL doplňky stravy na rok užívání v hodnotě více než 34 tisíc korun. 

předání

Ing. Iveta Ostruszková, MBA, předsedkyně správní rady NADACE AGEL, předala doplňky stravy z Lékárny AGEL na rok užívání.

Jaký je život s nevyléčitelnou chorobou? Jak tato diagnóza ovlivňuje soukromí otce tří dětí a pracovní život člověka v aktivním věku? Jak Marek bojuje s nevyléčitelnou nemocí a proč to nevzdává? Seriál příběhů Marka Bilka s titulem Já a můj parkinson můžete sledovat na facebookové a webové stránce NADACE AGEL www.nadaceagel.cz a facebook.com/nadaceagel.