O nás

AGmed exkluzivně v Lékárně AGEL

16.3.2023

Kateřina Řehulková, jednatelka společnosti AGmed, představila novou řadu produktů pod značkou AGmed, která je vyráběná exkluzivně pro Lékárny AGEL.

Ing. Kateřina ŘehulkováJaké přípravky AGmed pro Lékárnu AGEL vyrábí?

Vyrábíme injekční roztok používaný při hemodialýze, kterými Lékárna AGEL zásobuje výhradně nemocniční lůžková oddělení. Pro AGmed je však důležitá prevence a zdravý životní styl, proto jsme zahájili také výrobu a nové řady doplňků stravy AGmed a první produkty jsou již na světě.

Jaké doplňky stravy to budou?

Zaměřili jsme se na ty druhy, které mají největší tržní potenciál, což vypovídá i o oblíbenosti u zákazníků lékáren. Jedná se o vitaminy na podporu imunity – Vitamin C 1000 mg se šípky s postupným uvolňováním a Vitamin D3 2000 IU, který si získal velikou popularitu především v období covidové pandemie, kdy bylo jeho užívání spojováno s budováním imunity.

Dalším přípravkem je komplex vitaminů skupiny B s pivovarskými kvasnicemi. Vitaminů označovaných písmenem B je více typů, každý má vliv na jinou část lidského zdraví. Obecně se nedostatek vitaminu B může projevit výskytem aft, ekzémů, padáním vlasů, zvýšenou únavou nebo špatnou náladou.

Naše další novinka Magnesium B6 má díky vysokému obsahu účinných látek označení FORTE. Spojení citrátu hořečnatého s vitamínem B6 je považováno za skvělou kombinaci pro maximální účinek hořčíku, proto jsme zvolili právě tento druh. 

A nesmíme zapomenout na Probio IMUN - komplex 6 kmenů laktobacilů a bifidobakterií s vitaminem C. Probiotické bakterie jsou důležité pro rovnováhu střevní mikroflory, která je základem pevného imunitního systému a zdravého trávení. Jestliže tuto rovnováhu naruší například užívání antibiotik, doplňky stravy s probiotiky mohou podpořit správnou funkci střev.

Kde se s těmito produkty můžeme setkat, poznáme je?

Celou řadu připravujeme od začátku tak, aby byla rozpoznatelná na první pohled – nejen označením logem AGmed, ale především elegantním vzhledem s jednoduchým designem, který bude působit čistě a zároveň prémiově. Můžete je již v těchto dnech zakoupit exkluzivně v české a slovenské síti Lékárna AGEL. Obaly jsme připravovali dvojjazyčně s přihlédnutím na požadavky slovenského farmaceutického trhu a jsme rádi, že se tímto způsobem podařilo využít maximálního potenciálu a synergie v rámci Skupiny AGEL.

Je nějaké propojení doplňků stravy s řadou léčivých přípravků?

Příprava léčiv a doplňků stravy je poměrně rozdílný proces, především co se týká legislativních nároků a schvalovacích procedur, doplňky stravy jsou pro přípravu výrazně snazší a už nyní připravujeme další. Vizuálně jsou obě řady velmi blízké, ale to běžný zákazník nyní nepozná, protože léčivé přípravky AGmed, které již byly aplikovány prvním pacientům, jsou určeny pouze pro lůžková oddělení, a tedy obal zná jen zdravotnický personál. Z legislativních důvodů nelze humánní léčivé přípravky propagovat, tedy ani my se zde bohužel nemůžeme pochlubit fotografií kompletního portfolia.

Více o nových produktech AGmed se dozvíte ZDE